Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Sunnyclist
The Revolution in Green Mobility

Και κάπως έτσι το όνειρο έγινε πραγματικότητα!

Από το 2011 έως και το 2018 αναπτύξαμε 3 ηλιακά πρωτότυπα, το πιο γνωστό είναι το Sunnyclist.

Το 2014 πραγματοποιήσαμε το γύρο της Κρήτης, διανύοντας 800 χιλιόμετρα σε 5 ημέρες με μηδενικό κόστος ενέργειας! Ζωντανή απόδειξη το παρακάτω βίντεο με την πρώτη εμφάνιση του Sunnyclist στο πανέμορφο αλλά και συνάμα πολύ απαιτητικό και δύσκολο τοπίο της Κρήτης.

Tο 2011 ως Enermech ξεκινήσαμε το project L7eC ως ένα σχέδιο για την παραγωγή ενός τρίκυκλου αρχικά οχήματος το οποίο θα μπορεί να κινείται αυτόνομα, χωρίς την ανάγκη υποδομών φόρτισης.

Το Sunnyclist είναι το όνομα του αυτοκινήτου μας που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και αποτελεί ένα πρωτοποριακό και οικολογικό όχημα για την κινητικότητα στην πόλη και όχι μόνο.

Η εταιρεία μας Enermech δραστηριοποιείται από το 2006 στο χώρο της βιομηχανίας και της ενέργειας. Εξειδικεύεται στη μελέτη και κατασκευή μηχατρονικών εφαρμογών, ρομποτικών συστημάτων, έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ηλεκτρομηχανολογικών έργων, την πιστοποίηση μηχανημάτων και τις υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας.

Στην Enermech, δίνουμε έμφαση στην τεχνολογική καινοτομία και στη βιωσιμότητα, και έτσι επιλέξαμε να κατασκευάσουμε το Sunnyclist στην Κρήτη. Αυτό μας επιτρέπει να προσφέρουμε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας με αξιοπιστία και αντοχή στους πελάτες μας, ενώ παράλληλα συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Επιπλέον, το Sunnyclist διαθέτει και ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό που το καθιστά ακόμα πιο ξεχωριστό: τη δυνατότητα χρήσης πεταλιών για την παραγωγή ενέργειας που αποθηκεύεται στις μπαταρίες του αυτοκινήτου. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιβάτες μπορούν να συνεισφέρουν στην παραγωγή ενέργειας του αυτοκινήτου και να εξοικονομήσουν ακόμα περισσότερη ενέργεια.

Στην Enermech, πιστεύουμε ότι οι προηγμένες τεχνολογίες και οι βιώσιμες πρακτικές είναι ο δρόμος προς το μέλλον. Γι' αυτό, δημιουργήσαμε το Sunnyclist ως μια πρωτοποριακή λύση κινητικότητας που σέβεται το περιβάλλον και προσφέρει μια εναλλακτική επιλογή στα συμβατικά αυτοκίνητα που καταναλώνουν ορυκτά καύσιμα και εκπέμπουν επιβλαβείς ρύπους στην ατμόσφαιρα.

Επιπλέον, το Sunnyclist διαθέτει εντυπωσιακή αυτονομία, καθώς μπορεί να κινηθεί μέχρι και 150 χιλιόμετρα με μία φόρτιση μπαταριών, καθιστώντας το ιδανικό για μεγάλες αποστάσεις. Επιπλέον, οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν είτε από την ηλιακή ενέργεια, είτε από την παραγόμενη ενέργεια από τα πετάλια.

Η Enermech έχει σχεδιάσει το Sunnyclist με την πεποίθηση ότι η αειφόρος κινητικότητα μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την ανάπτυξη τεχνολογιών που σέβονται το περιβάλλον, χωρίς να χρειάζεται να υποβαθμίζεται η ποιότητα της ζωής μας. Το Sunnyclist αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, προσφέροντας μία οικολογική και οικονομική λύση με μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Συνολικά, το Sunnyclist είναι ένα πρωτοποριακό αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια για την κίνησή του και κατασκευάζεται στην Ελλάδα από την Enermech.